This page is only available in Norwegian

Akvaplan-niva eksporterer sjømatkompetanse

Akvaplan-niva eksporterer sjømatkompetanse

29 September 2019 news

Norge er langt fremme når det gjelder utviklingen av teknologi og kompetanse innen sjømatproduksjon. Det er en sentral nasjonal strategi for Norge at vi gjennom eksport av teknologi og kompetanse kan bidra til økt matproduksjon til en voksende global befolkning. 

Akvaplan-niva har i en årrekke vært involvert i internasjonale forsknings- og utviklingesprosjekter innen sjømatproduksjon. Nå har selskapet også bidratt med kompetanse i forbindelse med etableringen av et oppdrettsanlegg på Seychellene. Rådgivere fra Akvaplan-niva har deltatt i montering av merder, gjennomføring av bunnkartlegging, design av fortøyninger og utsett av anlegg i sjøen. Oppdragsgiver er Seyschelles fisheries authorities (SFA).  

Det er ennå ikke tildelt kommersielle akvakulturtillatelser på Seyschellen. De utsatte merdene skal inneholde stamfisk. Den første stamfisken ble fanget inn i august og går foreløpig i kar på land. Akvaplan-niva bidrar også med planleggings- og forvaltningskompetanse de selskapet i  februar i år var engasjert til å presentere forslag til regelverk samt forslag til myndighetenes rutiner for håndhevelse av dette regelverket.

  • Vice Managing Director
    Aquaculture